Bijna altijd laag BTW-tarief

15 sep 2009
De regeringsmaatregelen die vandaag zijn bekend gemaakt bevatten een bijzonder prettige voor de schilders (en stukadoors)-sector: Het lage BTW-tarief mag vanaf heden gerekend worden bij schilderwerkzaamheden aan elk huis, ouder dan twee jaar.

De maatregel gaat onmiddelijk in, en houdt in dat het lage BTW-tarief, dat schilders nu mochten rekenen over woningen die ouder zijn dan 15 jaar, ook mag worden gerekend voor woningen die maar twee jaar oud zijn.

Permanent laag BTW

In een reactie laat Jan van Walsem, voorzitter van ondernemersvereniging Fosag, weten verheugd te zijn met de maatregel waardoor enkele honderdduizenden woningbezitters fors minder voor hun stukadoor- of schilderfactuur hoeven te betalen: 'Dat gaan wij terug zien in het aantal opdrachten en daardoor creëert het Kabinet een betere voorraad van bestaande woningen in ons land', aldus Van Walsem.

Ook ingenomen toonde Fosag zich ermee dat deze BTW-maatregel een permanent karakter lijkt te krijgen. Het is een grote stimulans voor de onderhoudsschilders.

Glasplaatsen

Minder goed nieuws was er voor de nieuwbouwschilders of -stukadoors. Voor hen geldt het lage BTW-tarief dus niet.

En helaas is van het lage BTW-tarief op het plaatsen van dubbel glas niet bepaald dat het een permanent karakter zal krijgen. Die maatregel geldt ter bestrijding van de ecomomische crisis én om de isolatie van woningen te bevorderen, en kent een budget: bij bereiken van dat bedrag houdt de regeling op.

 

 

 


 
 
All Rights Reserved 2019 Gebroeders De Graaf Schilderwerken B.V. 's-Hertogenbosch